17 серпня 2022 р. в  Тернопільському обласному комунальному інституті післядипломної педагогічної освіти для консультантів центрів професійного розвитку педагогічних працівників та відповідальних за викладання предмета "Інформатика" в територіальних громадах у рамках Серпневих методичних студій була проведена обласна методична студія на тему "Освіта Тернопільщини в умовах воєнного стану: організація освітнього процесу з інформатики в 2022/2023 н.р ".

Кривокульський Л.Є., методист, завідувач центру інформатики, ІТ та ДО Тернопільського ОКІППО  розпочав роботу студії з вітального слова,   який налаштував учасників на роботу і розкрив  питання «Методичний супровід забезпечення якості інформатичної освіти в умовах воєнного стану. Організація освітнього процесу з інформатики у 2022/2023 н.р.».

 З темою «Як адаптувати вивчення інформатики до сучасних реалій? Використання цифрових освітніх платформ при викладанні інформатики» виступили Морзе Н.В., професор кафедри комп’ютерних наук і математики Київського університету ім. Бориса Грінченка, доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України та Барна О.В., кандидат педагогічних наук, доцент кафедри інформатики та методики її викладання Тернопільського  національного педагогічного університету ім.В.Гнатюка.

«Інтерактивні засоби навчання інформатики в Новій українській школі» - такою була тема виступу Завадського І.О., доктора фізико-математичних наук, доцента Київського національного університету ім.Т.Шевченка.

 

Тему «Оцінювання на уроках інформатики в Новій українській школі. Цифрові інструменти для формувального оцінювання» розкрила Німко Н.М., методист центру інформатики, ІТ та ДО Тернопільського ОКІППО.

Учасники взяли участь в обговоренні та мали можливість отримати відповіді на запитання щодо питань організації навчання в умовах воєнного стану. Захід пройшов у дружній, теплій атмосфері.

Висловлюємо щиру вдячність спікерам та усім учасникам заходу.  

Усі матеріали заходу розміщено на сторінці Методичні рекомендації на сайті центру інформатики http://ict.ippo.edu.te.ua/ .

Слава Україні!