15 квітня 2022 року відповідно до плану роботи Тернопільського ОКІППО у режимі онлайн працівниками центру інформатики, інформаційних технологій та дистанційної освіти для педагогічних працівників області проведено семінар-практикум "Онлайн-тести: принципи успішної взаємодії під час дистанційного та змішаного навчання". В заході взяли участь близько 60 педагогів. З вітальним словом перед учасниками заходу виступив Кривокульський Л.Є., в.о.завідувача центру інформатики, інформаційних технологій та дистанційної освіти, який в своєму виступі охарактеризував призначення основних цифрових інструментів, які доцільно використовувати при дистанційному та змішаному навчанні, розглянув основні принципи використання онлайн-інструментів для організації зворотного зв’язку та оцінювання.

      Німко Н.М., методист центру інформатики, інформаційних технологій та дистанційної освіти провела миттєве опитування у сервісі Mentimeter та охарактеризувала основні переваги та недоліки інтерактивних сервісів миттєвого опитування під час дистанційного навчання.

      З темою «Організація ефективної та безпечної взаємодії під час дистанційного навчання за допомогою онлайн-сервісу Classtime» учасників семінару ознайомила Переймибіда В.Ю., методист центру інформатики, інформаційних технологій та дистанційної освіти. Віра Юріївна продемонструвала алгоритм роботи зі створення тестових завдань різного типу у даному сервісі. Усі бажаючі мали можливість зареєструватися на платформі Classtime та створити тест.

    Не менш цікавою була тема «Створення відеоуроку з інтерактивними завданнями  у сервісі Edpuzzle», з якою виступила Німко Н.М. Учасники навчились створювати відеоролик з опитуванням та інтегрувати завдання в ClassRoom.

    На завершення заходу учасники працювали у спільному документі Goggle Малюнки. Методичні рекомендації даного заходу розміщені на сайті центру http://ict.ippo.edu.te.ua/ .