З 1 вересня 2022 року на українські школи чекає пілотне впровадження оновленої програми з інформатики для всіх класів. Координаційна рада проєкту «Інформатика NewG»  за результатами розгляду 405 заяв відібрала 50 закладів загальної середньої освіти, що візьмуть участь у пілотному проєкті,  а саме: 13 закладів з обласних центрів, 14 сільських, 17 міських і 6 столичних. Серед пілотних закладів НВК "ЗОШ І-ІІІ ст.с. Великі Гаї" Великогаївської селищної ради Тернопільського району Тернопільської області (вч.інформатики Сівінська О.З.). 

Повний перелік відібраних закладів за посиланням.

Пілотування нового змісту та ресурсів предмета Інформатика розпочнеться 1 вересня 2022 року. Перед початком кожної навчальної чверті проводитимуться вебінари та тренінги для вчителів інформатики закладів-учасників.

 У межах проєкту передбачається:

  • створення нового контенту для 1-11 класів;

  • розробка освітніх ресурсів для вивчення інформатики з подальшим розміщенням у вільному доступі на сайті Всеукраїнської школи онлайн;

  • залучення найкращих українських і європейських ІТ-експертів.

1 вересня 2023 року створені ресурси масштабуються на всі заклади загальної середньої освіти та будуть доступні на платформі Всеукраїнська школа онлайн.

Джерело: https://mon.gov.ua/ua/news/pidtrimka-yes-50-shkil-vizmut-uchast-u-pilotnomu-proyekti-informatika-newg