16 січня 2024 року відповідно до плану Тернопільського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти працівниками центру інформатики, інформаційних технологій та дистанційної освіти проведено майстер-клас для педагогічних працівників «Використання онлайн-інструментів для ефективної взаємодії учасників освітнього процесу».

Метою заходу було розкрити особливості впровадження та використання онлайн-інструментів для дистанційної та змішаної форм навчання, здійснити огляд інструментів та приклади їх застосування на всіх етапах навчального процесу, сприяти розвитку ключових компетентностей педагогів у констексті реалізації нових державних стандартів і використання інформаційних освітніх технологій.

 Із темою «Цифрові інструменти Google для організації ефективного зворотного зв’язку між учасниками освітнього процесу під час дистанційного навчання» учасників майстер-класу ознайомив  Кривокульський Л.Є., в.о. завідувача центру інформатики. ІКТ та дистанційної освіти ТОКІППО.

Переймибіда В.Ю., методист  центру інформатики, ІКТ та дистанційної освіти ТОКІППО продемонстрували онлайн-інструменти та організацію зворотного зв’язку в умовах дистанційного та змішаного навчання. Із цифровими інструментами для оцінювання знань та формувального оцінювання ознайомила Німко Н.М., методист  центру інформатики, ІКТ та дистанційної освіти ТОКІППО. Учасники заходу також  ознайомилися із платформою Canva  та іншими сервісами та додатками для організації групової та командної роботи учасників освітнього процесу в умовах змішаного навчання.

Усі матеріали та методичні рекомендації будуть розміщені на сайті центру інформатики, інформаційних технологій та дистанційної освіти ТОКІППО на сторінці Методичні рекомендації.