16 серпня 2023 р. для консультантів ЦПРПП, спеціалістів відділів освіти, які відповідають за інформатику та керівників методичних об’єднань вчителів інформатики методистами центру інформатики, ІКТ та дистанційної освіти в режимі онлайн організовано та проведено Серпневу методичну студію «Науково-методичний супровід сталого безперервного розвитку освіти Тернопільщини: відповідаємо на потреби, долаємо виклики, формуємо потенціал». Метою заходу була реалізація навчально-методичного та технологічного інструментарію щодо впровадження компетентнісно-орієнтованого та діяльнісного підходів у навчанні інформатики, розвиток професійної компетентності вчителів інформатики в умовах воєнного стану.

     Любомир Кривокульський, методист, в/о завідувача центру інформатики, ІКТ і дистанційної освіти ТОКІППО акцентував увагу на організації освітнього процесу з інформатики у 2023/2024 н.р. та науково-методичному супроводі сталого безперервного розвитку освіти Тернопільщини, а також акцентував увагу на особливостях створення навчальних програм з інформатики  на основі модельної програми.

    Ольга Барна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри інформатики та методики її навчання ТНПУ ім.В.Гнатюка  зупинилася на темі «Навчання інформатики у 6 класі: виклики та їх подолання».

      Про особливості використання на уроках інформатики матеріалів проєкту «Оновлена інформатика ІТ-студії» звернула увагу вчитель інформатики НВК «Великогаївська ЗОШ І-ІІІ ст-ДНЗ с.В.Гаї» Олена Сівінська, яка брала участь у пілотному проєкті.

     Тему профільного навчання зачепив Ігор Завадський, доктор фізико-математичних наук, доцент Київського національного університету ім.Т.Г.Шевченка, який, зокрема, звернув увагу на тему вивчення веб-програмування у старшій школі.

   Про актуальні аспекти інклюзивного навчання в ЗЗСО, зокрема, на уроках інформатики, учасники студії жваво обговорювали з Віталіною Мушій, в/о завідувача обласного ресурсного центру з підтримки інклюзивної освіти.

   Щиро дякуємо усім спікерам та учасникам заходу.  

  Усі матеріали студії будуть розміщені на сайті центру інформатики, ІКТ та ДО на сторінці Методичні рекомендації http://ict.ippo.edu.te.ua/metod-rekomendacii/