22 серпня 2019 року у приміщенні ТОКІППО відбулося засідання Серпневої методичної студії методистів з інформатики, математики та фізики районних/міських/ОТГ методичних кабінетів.

Учасників методичної студії привітав Шайнюк Ю.Ч., заступник директора ТОКІППО, який подякував за добрі результати ЗНО і побажав у новому навчальному році плідної праці, успіхів і перемог.

У науково-методичному модулі студії обговорювалась  проблема «Наскрізні змістові лінії при вивченні начальних предметів як засіб реалізації компетентнісної освіти», яку розкрили Горда Г.А., методист центру інформатики, інформаційно-комунікаційних технологій і дистанційної освіти ТОКІППО, Гайда В.Я. та Пришляк І.М., методисти відділу методики навчальних предметів та професійного розвитку педагогів ТОКІППО.

Під час проведення панельної дискусії «Сучасні освітні тренди при вивченні математики, фізики та інформатики» було розглянуто проблеми:

Після завершення панельної дискусії робота продовжувалась у трьох методичних локаціях: інформатика, математика, фізика. Темою для обговорення було запропоновано «Роль нового освітнього середовища у підвищенні якості освіти в контексті Нової української школи».

На засіданні методичної локації «Інформатика» були розглянуті питання:

1. Інформатика в початковій школі: кроки до НУШ.

Барна О.В., кандидат педагогічних наук,

доцент кафедри інформатики та

методики її навчання ТНПУ ім. В.Гнатюка

 2. Методичний супровід забезпечення якості інформативної освіти в умовах реалізації концепції Нової української школи.

Кривокульський Л.Є., методист, завідувач центру інформатики,

ІКТ і дистанційної освіти ТОКІППО

Горда Г.А., методист центру інформатики,

ІКТ і дистанційної освіти ТОКІППО

Матеріали засідання можна знайти на сайті центру інформатики, інформаційно-комунікаційних технологій і дистанційної освіти у розділі «Методичні рекомендації» (у вільному доступі).