З метою підвищення рівня компетентності вчителів щодо викладання інформатики у 2020-2021 навчальному році 21 серпня 2020 року було проведено Серпневу методичну студію "Методичний супровід викладання інформатики в умовах цифровізації освіти та створення відкритого освітнього простору Нової української школи" (дистанційно). Учасниками семінару були методисти інформатики районів/ОТГ, керівники методичних об’єднань, вчителі інформатики.

 

Метою семінару була реалізація навчально-методичного та технологічного інструментарію щодо впровадження компетентнісно орієнтованого та діяльнісного підходів у навчанні інформатики; розвиток професійної майстерності вчителів інформатики в умовах реалізації Концепції "Нова українська школа".

Кривокульський Л.Є., завідувач центру інформатики, інформаційно-комунікаційних технологій і дистанційної освіти ТОКІППО, провів аналіз програм та нормативної бази курсу інформатики у 202-2021.

 

Про формування інформатичної компетентності учнів у Новій українській школі та особливості організації змішаного навчання інформатики розповіла Барна О.В., доцент кафедри інформатики та методики її навчання ТНПУ ім. В.Гнатюка, кандидат педагогічних наук.

 

Горда Г.А., методист центру інформатики, ІКТ і дистанційної освіти ТОКІППО ознайомила учасників студії із використанням цифрових ресурсів та онлайн-платформ для науково-методичної роботи вчителів інформатики.

 

Досвідом впровадження дистанційного навчання у школі під час карантину поділились Чайка Г.А., вчитель-методист, вчитель інформатики Тернопільської української гімназії та Семенюк С.І., вчитель інформатики Юськовецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.