11-12 грудня 2018 року центром інформатики, ІКТ і дистанційної освіти ТОКІППО проводився тренінг «Мережні технології відкритої освіти як засіб інформатизації освітнього закладу» для керівників ЗСО.

З використанням інформаційних технологій у практичній діяльності адміністрації ЗСО в сучасних умовах організації Нової української школи учасників ознайомив методист, завідувач центру інформатики ІКТ і дистанційної освіти Кривокульський Л.Є.

Особлива увага була привернута до використання Google-сервісів при плануванні та організації методичної роботи адміністрації закладу середньої освіти доцентом кафедри змісту і методик навчальних предметів ТОКІППО Олексюк О.Р., методистами центру Гордою Г.А., Олексюком В.П.

Організована практична діяльність учасників тренінгу по створенню персональних блогів та сайтів ЗСО методистом центру Вельгачем А.В.

У тренінгу взяли участь директор Заліщицької державної гімназії, тренер Майкрософт Войчишин О.Д. та учитель інформатики Грушко Н.А. – представники Microsoft Showcase School, які ознайомили слухачів з використанням хмарних технологій в освітньому процесі,  науково-теоретичними засадами інформатизації освітнього закладу, видами хмарних технологій, хмарними послугами для освіти у світовому масштабі корпорацій Microsoft та Google.

Під час практичної роботи учасники тренінгу приєдналися до онлайн спільноти для освітян «Партнерство в навчанні», ознайомилися із можливостями платформи, пройшли тестування та курс Hour of Code, отримали відповіді на свої запитання: що таке хмарні технології і в чому їх користь; як провести урок з використанням хмарних технологій максимально ефективно; які інструменти дозволяють організувати зручне дистанційне або змішане навчання; як у навчальному закладі створити єдиний електронний освітній простір; як спростити собі життя, прибравши рутинні справи, і залишити час на власну творчість; як знайти готові напрацювання вчителів-новаторів, їх досвід і розробки. Також учасники ознайомилися з Майкрософт Дослідженням для шкіл з питань інноваційного викладання Microsoft School Transformation Survey.