01 лютого 2024 року відповідно до плану роботи Тернопільського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти для керівників команд ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з інформатики та інформаційних технологій проведено семінар "Олімпіадна інформатика". Учасники заходу ознайомилися із основними вимогами та рекомендаціями щодо проведення ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики та ІТ у 2024 р. , спікер Кривокульський Л.Є., методист, в/о завідувача центру інформатики, ІКТ і дистанційної освіти ТОКІППО.

Аналіз завдань ІІ-ІІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з інформатики провів   Мартинюк С.В., доцент кафедри інформатики та методики її навчання ТНПУ ім. В. Гнатюка, кандидат фізико-математичних  наук.  Сергій Володимирович в своєму виступі також зупинився на основних методах розв'язування типових олімпіадних завдань з програмування.

Роботу у системі  автоматичного приймання робіт  "E-олімп" продемонстрував Габрусєв В.Ю., методист центру інформатики, ІКТ і дистанційної освіти ТОКІППО, кандидат педагогічних наук.

 Розбір завдань ІІ-ІІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з ІТ та  методику розв'язання типових завдань з інформаційних технологій здійснили Барна О.В., доцент кафедри інформатики та методики її навчання ТНПУ ім. В. Гнатюка, кандидат педагогічних наук та Генсерук Г.Р., завідувачка кафедри інформатики та методики її навчання ТНПУ ім. В. Гнатюка, кандидат педагогічних наук.

Усі учасники заходу взяли участь у круглому столі та обговорили нагальні питання щодо підготовки та проведення олімпіад з інформатики та ІТ в умовах сучасних реалій. Матеріали семінару розміщено на сторінці "Методичні рекомендації".