26 жовтня 2023 року відповідно до плану роботи ТОКІППО на 2023 рік методистами центру інформатики, ІКТ та дистанційної освіти проведено семінар для керівників закладів освіти області на тему «Аналіз результатів опитування SELFIE. Стратегічне планування використання цифрових технологій у освітньому процесі».

   Мета заходу: залучення до проєкту SELFIE закладів освіти області,  аналіз результатів проведення опитування на платформі SELFIE,  складання плану цифровізації закладу освіти на основі отриманих результатів.

   Із  темою «Автоматизація управління закладом освіти та цифровізація освітніх процесів. Електронний документообіг» учасників семінару ознайомив в.о.завідувача центру інформатики, , ІКТ та дистанційної освіти Любомир Кривокульський, під час якої відбулася жвава бесіда.

   Методист центру інформатики, , ІКТ та дистанційної освіти Наталія Німко наголосила на основних моментах, що стосуються інформаційно-цифрової компетентності, про яку йдеться у наказі Мінекономіки №2736 від 23.12.2020 р. «Про затвердження професійного стандарту за професіями «Вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти», «Вчитель закладу загальної середньої освіти», «Вчитель з початкової освіти (з дипломом молодшого спеціаліста». Спільно з Наталією Німко учасники заходу опрацювали також Рамки цифрових компетентностей педагогічних працівників, які розміщено на порталі «Дія. Цифрова освіта». Методист також показала платформу SELFIE  for TEACHERS https://educ ation.ec.europa.eu/selfie-for-teachers, це онлайн-інструмент, який допомагає вчителям початкової та середньої школи перевірити рівень використання цифрових технологій у своїй професійній практиці. Вчителі можуть використовувати інструмент, щоб дізнатися більше про свої цифрові навички та визначити сфери, де вони можуть розвиватися далі.  Використовуючи цей інструмент. Можна провести діагностику рівня компетентності вчителя відповідно до «Рамки цифрової компетентності педагогічних працівників». Учасники заходу розглянули, як зареєструватися на платформі, як провести саморефлексію, отримати результат  та завантажити сертифікат.  Після анонімного опитування педагог отримує пропозиції щодо подальшого розвитку своєї цифрової компетентності.

  Після цього учасники опрацювали шаблон Стратегічного плану цифровізації закладу освіти, проаналізували питання та спробували скласти проєкт плану цифровізації свого закладу освіти на основі результатів опитування на платформі SELFIE.

  Щиро дякуємо усім учасникам заходу за активну взаємодію та плідну співпрацю.