12 жовтня 2023 р. відповідно до плану роботи ТОКІППО методисти центру інформатики, ІКТ та дистанційної освіти в режимі онлайн провели семінар-практикум для педагогічних працівників на тему «Інтерактивний ресурс Canva для роботи в НУШ в умовах дистанційного та змішаного навчання». У заході взяли участь понад 50 педагогічних працівників.

   Мета: підвищувати професійні компетентності педагогічних працівників у контексті реалізації завдань НУШ, сприяти розвитку ключових компетентностей педагогів, формувати навики створення інтерактивних завдань і вправ при здійсненні дистанційного та змішаного навчання.

   Питання «Інформаційні освітні системи та їх роль в організації дистанційного та змішаного навчання» розкрив Любомир Кривокульський, в.о. завідувача центру інформатики. ІКТ та дистанційної освіти ТОКІППО.

   Наталія Німко, методист  центру інформатики, ІКТ та дистанційної освіти ТОКІППО ознайомила педагогів із платформою Canva як сучасним інструментом візуалізації навчання та окреслила шляхи та можливості  Canva for education під час дистанційного та змішаного навчання.

  «Інтерактивна презентація, інтерактивні аркуші у Canva. Колективна робота над продуктом» - тема, яку презентувала Віра Переймибіда, методист  центру інформатики, ІКТ та дистанційної освіти ТОКІППО.

  «Створення матеріалів для візуалізації даних за допомогою інструменту Canva:  листівки, плакати, діаграми, фотоколажі, мапи думок, фони тощо. Вправи «Діаграми  Венна та Фішбоун»» продемонструвала Наталія Німко.

  Захід завершився підбиттям підсумків та виробленням рекомендацій. Матеріали заходу розміщені на сайті центру http://ict.ippo.edu.te.ua/ в розділі «Методичні рекомендації».